Studio Piet Stockmans

Studio Pieter Stockmans combineert voor zijn porseleinkunst een ambachtelijke productie met een hedendaagse, experimentele aanpak. De ontwerper tast voortdurend de grenzen van het porselein af. De studio, op de mijnsite C-Mine in Genk, is de Belgische specialist in designs uit hardporselein. 

Al sinds 1987 focust Studio Pieter Stockmans op kleine, unieke collecties. Bekende realisaties zijn de trofee van de Memorial Vandamme en het bord voor het prinselijke huwelijk in Monaco. De studio staat hoog aangeschreven bij internationale topchefs, zoals Alain Ducasse en Lanshu Chen.  Pieter geeft vijftig jaar knowhow en liefde voor het product door aan zijn dochter Widukind, die sinds 2007 de dagelijkse leiding heeft van de studio, en zijn schoonzoon Frank Claesen, die nieuwe ontwerpen maakt. Samen met een zeskoppig team zetten ze in het atelier de bijzondere traditie van ambachtelijk hardporselein voort.

Een product van Pieter Stockmans vervaardigen, vergt veel tijd en geduld. Porselein valt niet te kneden … integendeel, het kneedt wie het vervaardigt. Elke stap in het  proces draagt bij tot het unieke eindresultaat. Hardporselein wordt gebakken bij 1400 °C. Hierdoor ontstaat er een product dat hagelwit is en volledig dicht gesinterd. Je kunt het ongeglazuurd gebruiken en reinigen. Het is bestand tegen zowat alle schoonmaak- en schuurmiddelen en geschikt voor microgolfoven en vaatwasser. 

Pieter Stockmans creëert ambachtelijk serviesgoed dat als geschenk op tafel komt en generaties lang wordt doorgegeven.  Het is sober en discreet in zijn designs. Want het bord moet een podium zijn dat de creatieve samenstelling van het gerecht alle aandacht geeft.

Locatie

C-mine 100 bus 2
3600 Genk-Winterslag

Meer info

Bezoek de website